3D and print printing pen

Een tijdje terug heb ik een 3D and print pen gekregen van mijn ouders, iets wat ik zelf echt super gaaf vind! Je kunt er zo veel mee maken, maar is het ook zo makkelijk als het lijkt? De laatste tijd zie ik steeds meer Youtubers die ook een soort zelf gelijken 3D pen hebben en er veel gave dingen mee doen. Vandaag wil ik graag mijn eerste indruk delen.

3D and print

Wat zit er in de 3D and print doos?
♥ 3D pen
♥ Standaard
♥ Snoer
♥ 3 filamenten (rood, geel en blauw)
♥ Voorbeelden
♥ Ondergrond
♥ Handleiding

De 3D pen

Als je de doos opent zie je als eerste de handleiding, de voorbeelden en een soort ondergrond waarop je met de 3D pen aan de slag kan. Daaronder ligt dan de 3D pen zelf, ik heb zelf een roze, je hebt de pen overigens in 4 verschillende kleuren. De 3 filamenten, rood, geel en blauw. Het standaard en snoer voor het stroom verbruik. Het is zeker een aanrader om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. Daarin staat hoe het precies in z’n werking gaat met de warmte ect. Overigens was het snoertje/kabeltje niet geheel passend bij mijn 3D pen. Na een mailtje over die klacht kregen we vrij snel een nieuwe. Het nieuwe snoertje paste er wel goed in en viel er niet steeds uit. Goede service!

Aan de slag!

Als het lampje groen brand betekend het dat je kunt beginnen en dat het op de juiste temperatuur is. Dan moet je het filamenten achterin aanbrengen en op de witte knop drukken zodat het filamenten kan laden. Je kan hem op verschillende snelheden zetten, dus in het begin is het zeker even oefenen en uitproberen heb ik gemerkt, haha. Daarvoor is het misschien wel handig om het ondergrondje klaar te leggen met daaronder eventueel een voorbeeld die erbij zit, de bril, fiets of vlinder. Op het ondergrondje kan je vrij makkelijk met de 3D pen tekenen en kun je de papieren nog goed hergebruiken.

Vlinder

Ik begon met het lijfje, ik pakte de blauwe kleur en volgde zo de lijnen van het voorbeeld tot dat het een beetje een vorm kreeg. Het droogt vrij snel op en is nog best bewegelijk als je er mee klaar bent. Per kleur ben ik het verder gaan vormen en uiteindelijk heb ik met het blauw de rest ‘vast gelijmd’ Voor mijn gevoel ging het niet vlekkeloos en ik moest zeker eerst wennen hoe de pen werkte en welke bewegingen je er het beste mee kunt maken. Maar voor bijna alles geld, oefening baart kunst! Dat lijkt me ook wel het geval voor de 3D pen, het is gewoon erg leuk om te doen en zeker een aanrader! Het is niet geheel makkelijk, je moet wel je geduld erbij behouden en proberen zo recht mogelijk de lijnen te trekken, vooral rechte lijnen trekken ging mij nog niet geheel goed af zoals je wel kunt zien, haha.

 

Mijn eerste creatie is zeker niet perfect, toch vond ik het erg leuk om het te doen. Ik ga zeker nog wat meer maken, ik heb al verschillende kleuren bij de Action gehaald en ander kun je die ook nog kopen op de originele site.
Dit was de blog post van deze week, ik hoop dat je het leuk vond. x Lotte

 

Geef een reactie