DIY: Back to school agenda

Het nieuwe school jaar begint al bijna weer, iedereen zoekt naar nieuwe leuke school spullen en natuurlijk een agenda. Hoe leuk ik de agenda’s ook vind in de winkels, ze zijn vaak toch best prijzig. Voor mijn opleiding heb ik niet echt een agenda nodig, heb ik gemerkt in mijn laatste twee leerjaren.

Toch vind ik het ontzettend fijn om een agenda in mijn bezit te hebben, zo kan ik dingen plannen en belangrijke afspraken te noteren. Zo ben ik toch nog opzoek gegaan naar een agenda, een die niet geheel duur is. Bij de Action heb ik er verschillende gezien waarvan deze simpele DIY agenda! Ben je benieuwd naar het eind resultaat en hoe ik dit gemaakt heb? Lees dan snel verder!

 

Wat heb je allemaal nodig?

♥ Een agenda

♥ Washi sheets

♥ Washi tape

♥ Fine liner

♥ Schaar

♥ Eventueel een etiket

 

Stap 1:

Als eerste heb ik mijn agenda erbij gepakt en gekeken welke washi sheets ik vond passen bij de kleur en waar ik iets mee zou doen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de gestreepte washi sheet. De washi sheet heb ik eerst neergelegd op de agenda om zo te passen en meten hoe ik hem erop wilde plakken, ik heb zelf deze washi sheets bij de Action gehaald! Het is eigenlijk gewoon hetzelfde als washi tape, maar dan in een soort papier vorm, haha.

Eenmaal gepast maakte ik er een vouw lijn in en haalde ik zo langzaam en voorzichtig de onderkant van het plak vel los. Daarna heb ik op de punt en bij de rug een klein stukje ingeknipt, eigenlijk net zo als hoe je school boeken kaft. Vervolgens vouw ik het overige deel binnen in de agenda vast, je kan het ook af knippen als je dat zelf wat mooier vind. Nu blijf je vanbinnen immers een rand zien met de washi sheet.

 

Stap 2:

Zelf heb ik echt super veel washi tape dus ik heb er maar een paar neergelegd en gekeken welke ik leuk vond passen. Ik heb de lila/licht paarse kleur gedaan en heb zo de onderste en bovenste rand gedaan van de washi sheet. Als de washi sheet zoals bij mij niet helemaal recht is gegaan, kan je het zo simpel oplossen. En met washi tape kun je hem verder ook heel erg leuk versieren! Nu heb ik het wat rustiger en simpel gehouden, maar je kan ook allemaal verschillende washi tapes op de agenda doen en daar een patroon mee maken!

 

Stap 3:

Nu kun je nog een etiket toevoegen, ik had deze viltjes nog tegen, maar als je van je school boeken nog een leuk etiket over hebt kun je dat gebruiken, of je doet er helemaal geen etiket op. Het is net wat je zelf wilt doen met je agenda 🙂 Als laatste heb ik met mijn fine liner nog de jaartallen overgetrokken zodat het wat beter leesbaar is.

 

Zo is mijn nieuwe school agenda geworden! Lekker simpel, maar toch leuk, al zeg ik het zelf haha. Je kan natuurlijk ook op andere manieren je agenda pimpen. Ik hoop dat je dit een leuke DIY vond en dat je er iets aan hebt gehad voor deze keer!

 

X Lotte

Geef een reactie