Bullet journal

De laatste tijd kwam ik best vaak de bullet journal tegen. Eigenlijk gewoon een notitieboekje waar je van alles en nog wat in kan schrijven als het om lijstjes en een week planning gaat. Aangezien ik zelf niet erg goed in plannen ben leek het me wel leuk om de bullet journal uit te gaan testen.

Deze week ben ik begonnen en ben ik druk in de weer geweest met allerlei filmpjes en blogs om informatie te vinden over de bullet journal. Daaruit kwam een YouTube kanaal waar ik veel informatie vandaan heb weten te halen, in het Nederlands. Laura Steenks bekend van haar blog en YouTube kanaal. Er is vooral veel in het Engels te vinden, dus mocht je het liever in het Nederlands zoeken dan raad ik je haar zeker aan.

Wat is een bullet journal:

Een bullet journal is eigenlijk gewoon een notitieboekje wat je gebruikt als agenda en waar je eindeloos veel lijstjes in kan maken. Je bullet journal bevat een key, index en dan de maanden waarin je gaat werken. Mocht je het voor het hele jaar doen kan je ook al doelen en lijstjes voor b.v. 2017 erin zetten. Dan zet je er bijvoorbeeld boeken die je wilt lezen, films die je wilt zien of dingen die je van je bucket list wil afstrepen.
Zelf ben ik nu een klein weekje bezig en heb in mijn bullet journal enkel een kleine week van januari. Er staat dus nog niet erg veel in voor deze maand, maar ik ben al bezig voor februari. Voornamelijk met de week planning en langzaam aan wil ik graag meer lijstjes toevoegen en het verder uitbreiden.

Hier begon ik met januari, zette ik de agenda neer en zette ik mijn goals/doelen voor deze maand. De bladzijde erna heb ik een tracker gemaakt. Daarin kan je gewoon bijhouden wanneer je wat hebt gedaan en hoeveel. Het leek me wel handig om zo een overzicht te creëren.

Hier had ik de week planning gemaakt, taken opgesteld en afspraken neergezet. Voor aan het einde van de maand heb ik al wat nieuwe dingen en afspraken voor februari neergezet. Dingen die ik die maand wil gaan doen en of moet doen.

Wat ik gebruik voor mijn bullet journal:

♥ Notitieboekje
♥ Micron pigment pens. (Fineliners)
♥ Pennen.
♥ Liniaal.
♥ Washitape.
♥ Schaar.

Misschien is nog wel het leukste van de bullet journal dat je naast het plannen je eigen indeling kan maken en er creatief mee aan de slag kan gaan. Handlettering, doodles, washitape of los gaan met stikkers. Zo is je bullet journal gelijk een stuk vrolijker en persoonlijker. Mocht je naar voorbeelden willen zoeken voor de vormgeving of gewoon ideeën opdoen voor de lijstjes kijk dan eens op Pinterest!

Als mijn bullet journal bevalt zal er zeker nog een update van komen.
x Lotte

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Replies to “Bullet journal”

  1. Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen ding doet met zijn bullet journal. De mijne heeft bijvoorbeeld geen weekoverzichten, maar wel een to do – lijst, inkomsten en uitgaven, mijn blogplanning etc.
    De jouwe ziet er wel heel leuk uit!

  2. Wat leuk! En wat heb je het leuk beschreven. Ik zou dat niet kunnen hoor! Liefs, Josine

Geef een reactie