De Culikaravaan

13, 14 en 15 augustus was er voor het eerst een Food Truck Festival in Zeeland! Om precies te zijn was het bij de Seismolen in Middelburg waar je gratis aan deel aan kon nemen.

Op de reglementen op de website stond onder anderen dat je 18 jaar of ouder moest zijn om binnen te komen of je moest iemand mee nemen die de juiste leeftijd had. Dus ik wou met Marjolein (een vriendin) er heen tot we tot die ontdekking kwamen dat we nog niet alleen naar binnen mochten. Balen dus, alleen zijn we nog wel even gezellig de stad in gegaan!

Zelf ben ik zaterdag 15 augustus nog even met mijn moeder wezen kijken wat het nu precies was en hoe het zou zijn. En ze hebben volgens mij niet zo zeer naar de leeftijd gekeken dus had ik met Marjolein er gewoon heen gekund. Maar, dat weten we voor volgend jaar weer, als het terug komt en ik hoop daar echt op!

Je kon eigenlijk gemakkelijk het terrein opkomen, als eerste zag je de grote molen met allerlei lampjes die de sfeer voor in de avond meteen zouden verhogen. Het was immer elke dag te doen van 13:00 tot 23:00. En dan had je alle Food Trucks nog, ze zagen er stuk voor stuk leuk uit, de een was een oude brandweerwagen en de anderen juist een oude kever of gewoon een leuke gepimpte karavaan. Verder hing er een aardig leuke sfeer onder de mensen en door de muziek die gespeeld werd. Er stond ook nog een kleine podium waar je kon optreden als je je opgegeven had. En natuurlijk kon je de molen ook in, zo kon je een paar trappen op. Die overigens best stijl waren en je bijna bang was dat je als je je voet niet goed zou zetten je zo weer naar beneden zou vallen, je toch een erg mooi uitzicht kreeg over het terrein met de bezoekers en de vele trucks.

 

Als je er wat drinken wilde kopen moest je eerst €1,- of €2,- euro betalen voor het ecoglas dat je wilde hebben. Hij werd vervolgens elke keer omgespoeld als je iets nieuws bestelden qua drinken zodat je steeds opnieuw je eigen glas had maar dan steeds opnieuw gevuld. Je had er met een opdrukje van het logo van de Culikaravaan en zonder wat er best grappig uit zag!

Voor het eten zelf moest je best wel wat geld mee hebben, sommigen dingen waren best prijzig maar zeker de moeite waard! Zelf hebben we nog bij de truck van Honey Pie gestaan waar ze zoals altijd heerlijke gebakjes en dingetjes hebben! We hebben gekozen voor de Cup Cakes en Lazy Cake/Narretjescake. En ik kan je vertellen dat het heerlijk heeft gesmaakt! We konden het gelukkig mee naar huis nemen wat voor ons wel makkelijker was zodat mijn vader ook nog wat te proeven had, al moest je bij velen anderen trucks het wel sneller gewoon op het terrein opeten wat eigenlijk ook logisch is, maar het mee kunnen nemen was voor ons even wat handiger!

 

Het is zeker een festival dat van mij zeker weten weer terug mag keren volgend jaar en waar iedereen volop van heeft genoten die er heeft deelgenomen.

Xx Lotte

Geef een reactie