DIY: Moodboard

Eigenlijk wilde ik deze DIY al een lange tijd maken, ik heb de spullen al een tijdje in huis, maar het kwam er niet van of het was veel te slecht weer om buiten te gaan schuren. En nu kan ik eindelijk mijn eerste grote DIY met jullie delen! Niet dat het goed weer is geweest toen ik hier mee bezig was, het begon namelijk nogal hard te regenen, maar gelukkig hebben we in de tuin een soort overkapping waar ik nog net droog stond en gewoon ongestoord verder kon gaan aan mijn moodboard.

Persoonlijk ben ik een erge fan van Mood/Visionboards! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar je kan er zo veel kanten mee op. Zelf wilde ik graag afbeeldingen erop kunnen doen met magneetjes, er op kunnen schrijven als je een idee hebt of waar het over gaat. Ik wilde ook graag een bakje hebben waar ik alles in kon doen zodat ik niet alles continu kwijt ben als ik weer iets wil schrijven of ophangen. En ik moet zeggen dat ik erg blij ben met hoe het is gaan uitpakken!

Wat heb je nodig?

 • Een groot stuk plat hout.
 • Magneet verf. (Blik van 0,25 a 0,50 l)
 • Schoolbordkrijtverf. (Blik van 0,25 a 0,50 l)
 • Kwasten.
 • Rollers en toebehoren.
 • Roer stokje.
 • Schuurpapier / schuurmachine.
 • boormachine.
 • schroevendraaier.
 • Schroefjes
 • Knoppen of haakjes (Voor o.a. een kastje b.v.)
 • Magneetjes.
 • Duimpje / haakje.
 • Rekoog.

Als eerste heb ik alle spullen verzameld maar eigenlijk is verf al duur opzichtzelf en als je dan nogal wat nodig hebt kun je beter iets goedkopere verf kopen die ook nog eens goed blijft zitten. Ik vond de magneet en schoolbordkrijtverf gewoon in de Action, het enigste is dat de schoolbordkrijtverf enkel in 0,25 ml te verkrijgen is en de magneetverf in 0,50 ml. Een houten plak hadden we thuis nog liggen maar ik neem aan dat je het in een bouwwinkel wel kan kopen!

Stap 1:

Als eerste ging ik het hout goed schuren totdat het een beetje zacht aanvoelt, wij hadden thuis nog een stuk hout liggen doordat mijn vader zo en nu dan wel eens wat maakt voor zijn vijver. Zelf heb ik dit geschuurd met een (muis)schuurmachine en de bijbehorende schuurpapier. Op het moment dat ik klaar stond om te gaan schuren en hem aan had gezet deed hij het geen eens, wat bleek nou dat het stopcontact het niet meer deed en ik snapte al niet meer waarom hij het niet deed want er zit enkel een aan en een uit knop op haha. Gelukkig hadden we nog twee stopcontacten bij de overkapping.

Nu ging ik het verven met magneetverf, toen ik het blik had geopend had ik niet verwacht dat het allemaal van die dotten in zaten die je eerst alles goed zou roeren totdat het een egale substantie was. Ik heb deze verf bij de Action gehaald en het was daar wel een stukje goedkoper dan in de bouwwinkels waar je wel €20,- euro voor hetzelfde haalt en waar ik misschien nu iets van de helft voor heb betaald. Maar goed, toen het egaal was kon ik beginnen met verven, af en toe zaten er nog wat dotten in. Die dotten zijn eigenlijk de magneetdeeltjes die naar de bodem waren gegaan en daar samen waren gekomen. Op het blik stond ook dat je een plamuurmesje nodig had zodat je het als er zo iets tussen zat je het gelijk kon verdelen en er geen rare bulten op het hout komen. Ik ben hier zo’n drie keer overheen geweest en heb hem een nachtje laten drogen. Waarna ik hem natuurlijk heb getest! En ja hoor, de magneetjes bleven al gewoon op hun plaats zitten!

Stap 3:

En als je nog wat wilt schrijven op je moodboard zoals in mijn geval kun je gewoon over de magneetverf heen gaan en heb ik eerst twee lagen gedaan, omdat dit wat dikkere verf was heb ik het goed laten drogen en na een half dagje ben ik er nog eens over heen gegaan en heb ik tot de volgende dag gewacht tot het droog was want het regende toen ook weer zo veel! Toen het droog was, was ik erg benieuwd of de magneetjes echt bleven zitten. Ik had op verschillende sites gelezen dat het wel kon en bij anderen niet. Ik heb het toch geprobeerd en de magneetjes blijven nog steeds erg goed zitten! Nu had ik enkel nog een zwart vlak en er ontbrak nog van alles om het tot een echt moodboard te maken zoals ik het in mijn hoofd had!

Stap 4:

Toen alles goed gedroogd had en de magneetjes bleven hangen ben ik op zoek gegaan naar knoppen of haakjes om nog eens wat op te kunnen hangen en uiteindelijk na velen bouwmarkten af te zijn gegaan heb ik ze bij de Praxis gevonden, een licht roze en een witte knop die niet te klein waren en een beetje van het bord af knallen. Deze bevestig je simpel door een gat in de voor en achterkant te boren en de knoppen vervolgens vast te draaien zodat ze keurig vast blijven zitten en bruikbaar zijn.

En nu is het alleen nog opvullen met leuke foto’s, stoffen of anderen dingen die je wilt gebruiken voor je Mood/Visionboard. Je kunt de foto’s makkelijk vervangen doordat je ze met magneetjes vast plakt maar mocht je geen magneetverf willen gebruiken kun je ze ook gewoon vast plakken met tape of washi tape voor een ander effect.

Stap5:

Om het board aan de muur te bevestigen heb ik eerst een paar viltjes bevestigd op de schroeven die er iets uitstaken zodat het behang (In mijn geval) niet te veel zou beschadigen. Daarna hebben we een rekoog bevestigd aan de achterkant van het bord en op de muur zelf een duimpje (haakje.) Zodat je het makkelijker van de muur kan halen en weer terug kan hangen.

En als eindresultaat heb je een superleuk moodboard waar je veel plezier aan zult hebben! Ik hoop dat je het een leuke DIY vind en het misschien zelf ook eens uitprobeert. Met schoolbordkrijtverf en magneetverf kan je zelf gewoon enorm veel leuke dingen mee doen en dan is dit nog maar een klein voorbeeldje.

Xx Lotte

Geef een reactie