DIY: multifunctioneel fotolijstje

Ja, ik leef nog! Het heeft inderdaad een poosje geduurd voordat er een nieuwe blog post online is gekomen! Nu ik eindelijk vakantie heb gehad kon ik mijn schade weer inhalen! En waar gaat deze blog post over? Nou, ik kan je zeggen dat ik het een leuke en vooral simpele DIY vind. Iedereen kan dit! Je moet er alleen even opkomen en je kunt er eigenlijk nog best veel mee! Ik heb het nu toevallig gebruikt als fotolijstje, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om een to do list op te zetten! of je boodschappenlijstje bijvoorbeeld.

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig?

  • Een dienblad(je). (Deze is van de Kwantum.)
  • Een clipje. (Deze is van de Hema.)
  • Een bout en moertje.
  • Schilderijhanger.
  • Hamer.
  • Schroevendraaier.
  • Boor.

Stap 1:

Eerst ga je kijken waar je het clipje wil hebben en eventueel hoeveel je der wilt plaatsen. Zelf heb ik gekozen voor 1 clip die een beetje aan de bovenkant. Als je eenmaal de plaats heb bepaalt van de clip kan je er gaatje in gaan boren.

 

Nu het gaatje erin zit kun je het clipje aan de voorkant plaatsen het boutje aan de achterkant en het moertje aan de voorkant en draai je het zo goed als vast. Als hij niet vast genoeg zit en nog wat te los kun je het nog even met een schroevendraaier aandraaien zodat het stevig vast blijft zitten.

Als je het zou willen ophangen kan je er heel gemakkelijk een schilderijhanger in plaatsen die je gemakkelijk vast maakt aan de achterkant. Deze kan je het beste met een hamer erin slaan zodat ze er mooi en recht in gaan.

En dit is het eindresultaat! Je kunt hem ergens ophangen, neerzetten of voor verschillende doeleinden gebruiken. Ik hoop dat je het een leuke DIY vond en er misschien wat aan hebt!

 

 

 

Geef een reactie