DIY postkaart – Flying Tiger

Laatst toen we een dagje naar Rotterdam gingen kwamen we de Flying Tiger tegen. Een leuke winkel met van alles en nog wat! In die winkel vond ik al snel een gedeelte met schetsboeken, waterverf blokken, stiften en nog meer creatieve dingen. Tussen al die dingen viel een klein blokje me op. Het DIY postkaart waterverf blokje. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar het papier zelf en hoe de achterkant er uit zag wilde ik hem graag eens uittesten!

DIY postkaart

Oh en hoe leuk is het om je eigen kaarten te maken en misschien wel te kunnen versturen? Je kan er van alles mee doen en dat maakt het juist zo leuk! Dit blokje kostte trouwens €3,00 en er zitten 20 vellen op van elk 300 gram, wat het een redelijk stevige postkaart maakt om te versturen.

Aan de slag!

Ik ben al vrij snel aan de slag gegaan met de postkaartjes! Eerst zoekend naar een idee, wat kon ik eens leuk op zo’n kaartje maken? Uiteindelijk kwam ik in een Flow paper lovers boek een paar leuke voorbeeld kaartjes tegen. Met oude camera’s, typemachines en een oude polaroid camera’s. Omdat ik polaroid camera’s echt geweldig vind, vond ik het wel leuk om hier iets mee te doen.

Als eerste heb ik met potlood geschetst en daarna ben ik met de waterverf aan de slag gegaan. Het was best lastig om de lijnen zo fijn mogelijk te zetten met een penseel, het schilderen is al best lastig en vooral als je het niet erg groot hebt gemaakt zoals mij, haha.

Zoals je hierboven kan zien is bij het opdrogen van de waterverf de kaart al iets losgekomen. Hierdoor kon ik hem vrij makkelijk los maken, voor mij is dat zeker een pluspunt! Hij komt er zeker heel mooi en heel vanaf. Dan zit je tenminste ook niet moeilijk te doen met een mesje om het kaartje mooi los te krijgen. Nu hoef je alleen nog maar te schrijven en kan hij zo op de post!

Het concept om zo je eigen postkaartje te maken heeft iets heel leuks en het papier werkt nog fijn mee ook. Enkel bij het eerste papier vel zijn er wat oneffenheden, als in rafel randjes. Bij het tweede papier vel was dat al niet meer te zien! Ik zou zeggen als je eens met waterverf aan de slag wilt gaan en of een leuk kaartje wilt versturen is het zeker een aanrader.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

X Lotte

One Reply to “DIY postkaart – Flying Tiger”

  1. Hoi Lotte een leuk review , ik kijk uit naar een volgende. 👍🏼

Geef een reactie