Schetsboek DIY

Voor mijn opleiding als Mediavormgever gebruik ik vaak een schetsboek/ dummyboek. Alleen vond ik mijn zwarte dummy gewoon saai, er kon wel wat mee gebeuren! Vandaar dat ik deze DIY heb bedacht om de zwarte dummy op te vrolijken.

Schetsboek DIY

Benodigdheden:

♥ Tatoo stickers
♥ Dummy boek/ schets boek met een harde cover
♥ Schaar
♥ Kwastje
♥ Sponsje
♥ Mok met water
♥ Mod Podge
♥ Plakbaren kaft folie

Wat ga je doen:

Als eerste kan je kijken welke tatoo stickers je wilt gebruiken, waar wil je ze hebben en hoe je het wilt indelen. Als je dat gedaan hebt en ze uitgeknipt heb, kun je zoals op de verpakking van de tatoo stickers de instructies volgen.
1 tip! Ik zou wel aanraden om het zo precies mogelijk uit te knippen, dan zie je de minsten randjes terug komen op je dummy.


Dus het eerste folie eraf halen, het plaatsen op de plek die je wilt en op je dummy leggen. Met een nat sponsje kun je dan  voorzichtig op de achterkant van de tatoo deppen tot dat die erop zit geplakt. Laat het dan drogen en ga verder met de anderen tatoos die je er op wilt hebben. Het is eigenlijk vrij simpel en leuk om te doen!

Als echt alles op de goede plek zit kun je met het kwastje en de Mod Pogde de gehele kaft bestrijken zodat het een geheel word. Dit laat je vervolgens een nachtje drogen en dan is je Dummy DIY proof!

Als het eenmaal is opgedroogd zie je niks meer van de witte Mod Pogde en kan je als je het nog wil de kaft beplakken met doorzichtig kaft folie. Als een soort bescherming, ik heb dit zelf gedaan en er kunnen wat luchtbellen onder ontstaan na een tijdje, dus dit moet je wel overwegen als je het wilt doen. Voor de rest was dit voor mij een geslaagde DIY!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie