DIY Kast pimpen

Tijdens het ‘verhuizen’  van kamers heb ik ook een leuke nieuw kastje gekregen die over was. Deze heb ik omgetoverd van een simpele kast naar een heel nieuw iets!  En stiekem vind ik hem echt heel tof geworden. Hij heeft nu nog iets extra’s en past perfect bij de rest van mijn kamer. Benieuwd naar de simpele DIY? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

Wat heb je nodig?

♥ Schuur papier
♥ Witte verf
♥ Kwasten / verfrollen en benodigdheden om te schilderen
♥ Marmer-plak folie
♥ Schaar

DIY:

Wat moet je doen? Als eerste heb ik geheel dit kastje uit elkaar gehaald zodat ik alles goed kon schuren en overschilderen. Als alles uit elkaar is kan je het simpel met een schuurpapiertje schuren zodat je de eerste behandel laag er een beetje af krijgt en de verf beter pakt.
Zelf heb ik er maar 1 keer overheen geschilderd om toch nog een soort whitewash effect te behouden en te creëren. Ik heb de kleine randjes gedaan met een kwast en de grote delen toch met een roller omdat dit wat handiger was en ik het beter kon verdelen. Zo voorkwam ik redelijk dat er druipers ontstonden. Toch heb ik er wel een paar gehad en die heb ik er simpel lichtjes van afgeschuurd en heb ik er nog een klein laagje overheen gedaan. Zo was het al snel een witte kast! Heel simpel eigenlijk, haha. De achterwand heb ik expresse niet geverfd, daar wilde ik net iets anders mee doen.

Marmer-folie:

De achterwand was één vlak die je gemakkelijk erin en eruit kan schuiven, deze wand heb ik er uit gehaald. Hierbij heb ik het marmer-folie gebruikt. Het is best makkelijk om te doen en het resultaat is gewoon weg geweldig! Haha, al zeg ik het zelf. Eerst heb ik de rol er opgelegd en al snel kwam ik er achter dat ik twee banen nodig had. Eerst meten ik het op. Dat heb ik gedaan door de rol met marmer-folie uit te rollen en het op de wand/plaat te leggen en er simpele vouwtjes in te maken. Zo kon ik hem er gemakkelijk afknippen. Als je een klein randje miste was het in mijn geval niet erg omdat je dat toch niet zou terug zien. Daarna heb ik heel voorzichtig het randje van de folie los gemaakt en ben ik gaan plakken en tegelijkertijd nog straks aan het trekken. Als het folie er zo goed als op zit strijk je het nog even glad. Zodat alle bubbels en bobbels eruit zijn. Zo herhaal je het totdat de wand helemaal bedekt is.

 

Tadaaa! Zo heb je een leuke nieuwe kast met een leuk nieuw en misschien toch wel verrassend tintje! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en geniet van je weekend! x Lotte

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “DIY Kast pimpen”

  1. wat leuk geworden. ben benieuwd naar je verdere werk

Geef een reactie