Een normale schooldag

 

De meeste studenten zitten naar mijn mening in een klas lokaal, hebben boeken voor zich en luisteren naar een docent die verschillende dingen uitlegt. Eigenlijk hoe heel mijn middelbare schoolcarrière ging. Nu ik de opleiding Mediavormgever doe is het allemaal anders.

Op het MBO is het hoe dan ook anders, een stuk zelfstandiger en je leert voor iets wat je later wilt gaan doen of je gaat daarna nog een leuke opleiding doen. Zelf zou ik nog niet weten wat ik hierna wil gaan doen. Er staan nog zo veel opties open, wie weet wat de toekomst brengt, haha. We zien het allemaal wel komen, niet waar? Eerst ga ik mijn diploma halen voor grafisch vormgever, dat is nu mijn plan.

 

Mijn schooldagen zien er alleen iets anders uit. Wij hebben niet één klas, maar we zitten er met 3 in één groot lokaal. Verschillende leerjaren aan verschillende tafels, elkaar helpen als het nodig is. Je kennis delen. In het begin was het enorm wennen om zo les te krijgen. We worden eerder gecoacht en kunnen als we iets willen weten met een vraag bij anderen of docenten terecht al is het meer het doel om het zelf te leren. Turtorials opzoeken, na doen, workshops volgen. ‘Echte’ lessen in lokalen krijg ik dus niet, wat een enorme overgang was dat! Haha, ik moet zeggen dat de basis in het begin vrij lastig was om te leren, maar al het begin in moeilijk. Ik volg nu een werkwijze en ken ondertussen wel de programma’s, maar wat doe ik nu op een doordeweekse dag?

Mijn schooldag

Ik moet mijn project natuurlijk afronden, per fase doe je wat anders, schetsen, ideeën uitwerken en realiseren om het maar even grof uit te leggen. Het ligt er dus erg aan waar je bent in je project fase. Nu ben ik dan bezig met een realisatie en kan ik mijn eind product bijna afleveren aan mijn opdrachtgever. Naast mijn project ben ik ook bezig met Nederlands, Engels en Rekenen. Plus tekenen is iets wat ik ook graag doe, even gedachtes ergens anders op richten om vervolgens weer te knallen aan je project! Dat is wel een fijne methode voor mij dan. Aan mijn blog werken/ achter de schermen aan een thema werken bijvoorbeeld als ik even tussen twee projecten in zit en in die tijd me nog niet kan richten op zo’n project.

Dit is ongeveer mijn derde week van het nieuwe schooljaar, vandaar dat ik dacht dat het wel leuk was om dit te delen.

X Lotte

 

 

Geef een reactie