Harry Potter the Exhibition

Een tijd geleden ben ik naar de Harry Potter Expo geweest in Utrecht. Wat een superleuke ervaring is en iets is wat je als echte ‘Harry Potter Fan’ wel echt heb moeten zien! Ook heb ik behoorlijk wat foto’s gemaakt en ik deel graag mijn ervaring met jullie in deze blog post.

Harry Potter the Exhibition!

Rond half twee waren we aangekomen in de Cinemec in Utrecht. Wij hadden namelijk kaartjes voor het tijdstip 13:30 – 14:00, die we van te voren hadden geboekt. Binnen in de Cinemec was het al behoorlijk druk, het is daarom ook niet heel gek dat je van te voren kaartjes moest reserveren voor bepaalde tijden. Zo kan je enigszins nog vrij ‘rustig’ rond lopen. Toen we na een tijdje wachten door mochten lopen bij de controle van de kaartjes kwam je pas echt de ruimte in waar je je in de rij moest aansluiten. Eerst haalden we nog snel onze audio tour op. De audio tour bestond uit een apparaatje waarmee je nummers kon intoetsen die je langs de expo zag staan. Daarna kon je het laten afspelen en bij je oor houden om zo extra informatie te horen. Wat ik overigens echt een super leuke toevoeging vond voor maar €5,- extra.

Maar goed, daarna sloten we dus in de rij gaan aan. Waar we geloof ik wel zo’n half uur hebben moeten wachten of langer. Ook kwamen we tijdens  de rij nog langs het fotopunt waar je met anderen op de foto kon terwijl je een toverstok vast hield. Natuurlijk konden we het niet laten en zijn wij op de foto gegaan.

Hogwarts express

In groepen van ongeveer zo’n 20 mensen mochten we naar binnen naar het eerste punt. Daar werden eerst nog een paar mensen gesorteerd met de sorteer hoed. Griffoendor en Huffelpuf kwamen bij onze groep toch wel aan het bod. Daarna kwamen we nog in een gedeelte waar je verschillende beelden van de films zag voordat we echt naar binnen mochten. En daar was de enige echte Hogwarts Express voor de eerste jaars aangekomen!

Er waren zo veel dingen te zien vanuit de films! Veel verschillende kostuums en rekwisieten waarbij we echt onze ogen uit keken. Het zag er allemaal zo indrukwekkend uit en al die kleine details en aspecten die je herkent uit de film. Ook hoorde je door de audio tour velen leuke feitjes over de verschillende rekwisieten zelf. Hoe dingen waren gemaakt en hoe ze het verwerkten in de films zelf of met de acteurs.

Nadat we echt alles had gezien kwam we uit in de winkel. Daar kon je de foto van eerst laten drukken, als er een leuke bij zat. Ook was er van alles in de winkel te vinden. Van de verschillende toverstokken tot sjaals van de huizen en mokken, je kon het zo gek niet bedenken eigenlijk, haha.

Als ik er zo op terug kijk blijft het een magische dag. Alle indrukken en de verhalen die je las of hoorden maakten het wel compleet. Het enigste wat ik wel vond was dat je er soms wat te snel doorheen ging. Je ging met de stroming mee en had je momenten dat je niet zo goed kon luisteren naar de audio tour. Zodat het een beetje gehaast aanvoelden, maar ondanks dat was het echt een top middag! X Lotte

One Reply to “Harry Potter the Exhibition”

  1. Het was zeker de moeite waard om er naar toe te gaan. Je hebt het leuk neer gezet . Toppie 👍🏼

Geef een reactie