Yeayh! het is mijn verjaardag!

Whoohoo! Vandaag ben ik jarig! Negentien jaar al weer op deze aardbol. Een jaartje ouder en misschien wat wijzer, wie weet haha. Daarom leek het me wel leuk om een recept te plaatsen. Omdat ik deze taart vorig jaar heb gemaakt leek het me wel leuk om juist deze taart met jullie te delen! Hij is echt heerlijk!

Kitkat M&M taart

Benodigdheden:

♥ 100 ml melk
♥ 180 gram chocolade extra puur 72%
♥ 1 mespunt zout
♥ 175 gram witte basterdsuiker
♥ 200 gram boter
♥ 3 eieren
♥ 200 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 400 gram chocolademousse (2 bekers)
♥ 325 gram Kitkat’s mini (2 zakken)
♥ 210 gram M&M’s crispy

Keukenspullen:
♥ Springvorm +/- 18
♥ Bakpapier
♥ Satéprikker
♥ Leuk lintje

Bereiding!

♥ Als je alles verzameld heb kan je pas echt beginnen!
We beginnen met de oven te verwarmen op 180°C, dat is wel zo handig haha. Dan kun je het bakpapier in de springvorm doen en de randen invetten.

♥ Breng een pan met water aan de kook en hang er een klein kommetje of pannetje boven (Die mag het water niet aanraken)  Dan de chocolade in grove stukjes snijden zodat die makkelijker in het pannetje kunnen. We gaan de chocolade smelten op z’n au bain-marie. Als het gesmolten is laat je het zo’n 5 minuten afkoelen.

♥ Ondertussen kan je de boter kloppen in een ruime kom, voeg de suiker en een mespuntje zout toe en mix dit tot een luchtige witte massa. Dit kan zo’n 5 minuten duren. Klop dan een voor een de 3 eieren erdoorheen. Het volgende ei kan wel pas als het eerste ei is opgenomen in het ‘beslag’. Als dat gebeurt is kan je de gesmolten chocolade uit het pannetje toevoegen door het beslag. Zeef vervolgens het meel boven het beslag en meng/spatel dit er voorzichtig doorheen. Nu is het beslag klaar!

♥ Het beslag kan nu in de beslagkom en vervolgens in de oven. Bak hem in het midden van de oven ongeveer zo’n 45 minuutjes. Wel is het zo handig om hem te controleren bij 30 minuten, dit kan door middel van de satéprikker. Als hij dan goed is en uit de oven komt laat je hem een uur en 30 minuten rusten.

♥ Nu het leukste deel, de taart versieren, YAY! Haal de taart uit z’n springvorm en snij hem vervolgens doormidden zodat je er een gedeelte van de chocolademousse (1 beker) kan bestrijken. Leg de andere kant er weer voorzichtig op het andere deel. Dan bestrijk je met de andere beker chocolademousse de boven en zijkanten van de taart in. Dan kan je de Kitkat’s door midden breken en om de zijkant heen doen. Dit kan wel lastig zijn, de Kitkat’s willen wel eens omvallen! Als je helemaal rondom bent kun je er een leuke lint om doen, niet alleen omdat het er ook leuk uitziet, maar ook omdat het zo op z’n plek blijft zitten, haha. Als laatste kan je de bovenkant nog versieren met de M&M’s.

En daar is je té lekkere Kitkat M&M taart! Ik hoop dat je er wat aan hebt en hem zelf (als je hem nog niet op hebt) eens gaat proberen!
X Lotte

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Replies to “Yeayh! het is mijn verjaardag!”

  1. Ziet er lekker uit

  2. Nog gefeliciteerd! en je taart ziet er erg lekker uit!

Geef een reactie