5 hotspots in Arcen

 

Vakantie

Deze zomervakantie ben ik weer naar het plaatsje Arcen in Limburg geweest. Dit was nu de 4de keer dat we daar zaten, alleen zaten we nu op een ander park dan de vorige keer. Toch blijft Arcen een erg leuke plek om naar toe te gaan en dacht ik dat het wel leuk was om enkele hotspots te laten zien waar je heen kan gaan in Arcen zelf of in de omgeving van Arcen. Sommigen zijn echte must! Je moet er echt zijn geweest, en elke keer ontdek je er weer iets anders in de omgeving.

Clevers

Op mijn vakantie was het behoorlijk warm in Arcen en er was echt iets wat we gewoon niet konden laten schieten in het stadje zelf. Ze hebben daar echt het beste ijs ooit in de ijssalon Clevers! Bij ons kun je echt niet zo luxe ijs eten en dan nog de meest uitgebreide menu-kaart ooit, je had bijna te veel keus. Zelf had ik de -als ik het me nog goed herinner- Chocolade fantasie. Met ijs, mousse, slagroom en een brownie op een bord. Terwijl mijn ouders dan weer een coupe hadden en een schilders palet. Het zag er echt te gek uit, en zoals je vast wel merkt ben ik er echt heel erg enthousiast over, haha. Je kan er heerlijk binnen zitten of buiten achter op het terras waar je uit kijkt over de Maas. Love it! (Het stadje zelf is misschien niet erg groot, maar er zijn daarbij genoeg leuke winkeltjes te vinden.)

 

Kasteel tuinen Arcen

Zelf ben ik er een paar keer geweest, de Kasteel tuinen zijn zelf erg mooi en er is in de zomer van alles te doen. Ze plannen dan evenementen, zoals KOI-shows waar erg veel mensen op af komen. Het licht er aan of een van die evenementen je trekt anders kan je ook gewoon gaan op een moment dat het iets wat rustiger is. Je bent er hoe dan ook wel een hele middag! Ik heb geen recente foto’s van de tuinen want dit jaar zijn wij er niet geweest. Toch raad ik je het aan om er minimaal een keer heen te gaan en de tuinen te zien met verschillende thema’s en kleuren, laat je verassen, haha.

 

Thermaalbaden

Met het warme weer heb ik veel in het zwembad gehangen van het park zelf. Al had je naast het park ook de thermaalbaden. Dat zijn baden met massage stralen in het water, je kan er ook massages nemen, in de sauna gaan en noem maar op! Het is gewoon enorm lekker ontspannen zwemmen en zo extra van je vakantie genieten.

 

Sfeermarkt

Als je echt in de zomervakantie zit en dan in het zomer seizoen heb je grote kans dat er de grote zomer markt is in Arcen. Het centrum heeft dan een vrij grote markt met verschillende kraampjes en dingen die je dan kunt doen. Het is zeker leuk om er eens te kijken! Negen van de tien keer kom je wel met iets thuis omdat je gewoon een super leuk ding hebt gevonden. (In mijn geval dan)

 

Glow Golf Arcen

Dit keer zaten we op het park Kleinvink en daar was ook best veel te beleven. Zo was daar ook Glow Golf, iets wat mij enorm leuk leek om te doen. En wat was dat gaaf! Het zag er allemaal zo mooi uit daarbinnen. Er waren 18 holes en je deed er ongeveer een klein uurtje over om rond te gaan. Natuurlijk zit Glow Golf niet alleen op dat park, er zijn meerderen steden en plekken waar je dat kan doen. Zo heb ik ontdekt dat het ook in Middelburg te doen was, haha, dat had ik eerst niet verwacht. Je krijgt daar een felle bal, stick en een bordje met een potlood om de scores mee op te schrijven.

 

 

Geef een reactie