Ik heb eindelijk een spiegelreflex camera!

Al meer dan een jaar heb ik gekeken naar een spiegelreflex camera. Mijn camera werkte niet geheel goed en ik wilde toch graag nog wat betere foto’s maken en ontwikkelen. Natuurlijk ligt het niet alleen aan de camera of de foto goed lukt, je moet het zelf voornamelijk doen. Zelf ben ik al erg veel wezen oefenen en ik heb veel foto’s gemaakt! Vandaag deel ik graag mijn eerste indruk van de Canon Eos 600D.

 

Canon Eos 600D

Ik heb mijn camera tweedehands gekocht en er zaten twee lenzen bij, de 50 mm en de 18-50 mm. De man waar ik deze camera bij kocht gaf me een enorme uitleg over de camera zelf en hoe het ongeveer werkten. Ik heb er hier en daar wel wat van geleerd, maar het grootste deel is toch echt het zelf ontdekken en doen. Ik heb de eerste dagen va mijn vakantie thuis veel gefotografeerd. Ontdekken hoe de camera werkt en hoe ik om moest gaan met de lenzen. Ik houd hem nu vooral op automatisch. Als ik dat eenmaal onder de knie heb ga ik de camera beter begrijpen en kan ik zo steeds een stapje verder gaan! Ik ben er echt ontzettend blij mee! Gewoon een wens die uit was gekomen, haha. Ik heb zelf best wel wat recensies gelezen over deze camera en iedereen was er ook behoorlijk positief over. Je kan echt enorm veel met deze camera, mooie scherpe foto’s mooie kwaliteit en je kan er ook je creativiteit in kwijt. Het is een goede start om daadwerkelijk met een spiegelreflex te beginnen.

Bij de 50 mm lens lukt het me wat beter om scherpe foto’ s te maken, deze stelde vrij goed scherp en kon ik vrijwel meteen wel wat leuke foto’ s mee maken. Bij de 18-50 mm was het echt even puzzelen. Ik kreeg de foto’ s nog niet geheel scherp. Natuurlijk moet je ze eerst zien op de computer voordat je kan oordelen of ze echt scherp zijn. Op het schermpje van de camera lijkt het iets scherper te zijn dan dat het daadwerkelijk was. Na wat oefenen ging dit ook wat beter.

 

Foto’s:

Hier  heb ik wat foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt. Het zullen zeker nog niet de beste zijn, maar zeker een begin! Oefening baart kunst niet waar? Ik heb in het begin veel thuis gefotografeerd en ik ben nog een keer naar een soort van bos geweest in de buurt.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie