Mediavormgever Monthly

Dit schooljaar ben ik begonnen met een nieuwe opdracht, die opdracht was het tijdschrift Mediavormgever Monthly. Het is een tijdschrift van studenten voor ouders, collega’s, studiekiezers en stage adressen. Het doel van dit magazine is om te laten zien wat er allemaal op de opleiding gebeurd en wat we nu eigenlijk allemaal doen als Mediavormgevers. Velen weten niet eens echt wat deze opleiding nu in houd, en dat is eigenlijk ook niet zo kwalijk te nemen. Het is misschien een wat onbekend beroep terwijl je het eigenlijk op ieder moment van de dag terug te zien is. Je ziet het vrijwel vaak ook onbewust.

Er zijn vier verschillende uitstroomrichtingen als Mediavormgever: Audiovisueel, webdesign, Art & Design en Grafische vormgeving. Zelf doe ik de grafische vormgeving. Ik heb dit project samen met mijn klasgenootje Julia gekregen. Aan het begin van het jaar mochten we uit verschillende projecten kiezen en ons leek het erg leuk om een magazine te ontwikkelen, hoe het nu moest en hoe we meer konden halen uit Indesign. Ik moet zeggen dat ik Indesign steeds beter begin te begrijpen!

Ons idee was om een herfst editie te maken, volgende maand komt er weer een Mediavormgver Monthly uit. Zoals de naam al zegt is het een maandelijks tijdschrift. Waar je allemaal dingen over de opleiding in kan vinden. Wij hebben besloten om een interview te houden met onze nieuwe docent, iets over de introductie te vertellen, hoe word je een mediavormgever? Gemaakt werk van de leerlingen, iets over de workshops die gegeven worden, broodje potlood en iets over stage. We vonden dit zelf wel erg belangrijke en leuke onderwerpen om in het magazine te zetten, om zo iets mee te geven aan de lezers zelf!

En dit is hem dan! De tweede editie van het magazine Mediavormgever Monthly!

 

Geef een reactie