DIY prikbord wanddecoratie

Al een tijdje zat ik te kijken naar een leuk opberg systeem en iets waarbij ik wat leuke kaartjes kon ophangen. Nadat ik al een paar keer het leuke rek bij de IKEA had gespot heb ik hem toch echt meegenomen. De Skadis collectie is echt heel handig! Ik kan nu eindelijk mijn washi tape wat beter kwijt en alle onderdelen zijn los te koop. Naast dit rek wilde ik graag nog iets op de muur doen om het op te leuke en om er voor te zorgden dat ik nog wat meer kaartjes of foto’s kwijt zou kunnen. Na wat zoeken en het idee van een prikbord in mijn achterhoofd kwam ik op het idee om iets te doen met onderzetter van kurk!

Wat heb je nodig?

  • Kurk onderzetters. (Deze zijn van IKEA)
  • Dubbelzijdige tape
  • Schaar
  • Punaises

Hoe begin je?

Eigenlijk heb je vrij weinig dingen nodig en dat maakt deze DIY best gemakkelijk. Als eerste heb ik gekeken hoe dik ik de onderzetters moet hebben voor de punaises. In dit geval was één grote onderzetter al goed en dat stond gelijk aan een dikte van 3 kleine onderzetters.

Als eerste heb ik de 3 kleine kurk onderzetters aan elkaar vast gemaakt met dubbelzijdige tape. Eerst 2 stroken tape op de onderzetter aanbrengen om vervolgens de tape er af te knippen. De ene kant van het dubbelzijdige tape er af te halen en hem op de volgende onderzetter te plakken.

Eerst had ik gekeken waar ik de onderzetters wilde hebben, je zou het ook voor de zekerheid kunnen aftekenen. Als je het op de muur hebt geplakt krijg je het niet zo gemakkelijk meer van af.
Daarna heb ik de dubbelzijdige tape op de achterkant vast gemaakt. Op de kleine onderzetters weer 2 stroken en op de grote onderzetters 3 stroken zodat het goed vast blijft zitten aan de muur. Ik heb ze in één keer op de muur geplakt nadat ik de achterkant van de dubbelzijdige tape er af had gehaald en heb ik het nog een keer goed aangedrukt.

En dit is het eindresultaat geworden! De onderzetters zitten na een aantal dagen nog altijd goed op de muur en het prikbord principe werkt zoals je ziet vrij simpel. Het is een vrij eenvoudige, maar leuke DIY die je kamer of werkplek een beetje op kan leuke! Nu ga ik zelf nog op zoek naar een paar leuke punaises en dan kan ik nog meer kaartjes en foto’s kwijt om het echt compleet te maken.

Voor en na:

Dit is hoe mijn werkplekje er eerst uit zag, natuurlijk stonden er nog wat meer spullen alleen was de muur toch nog altijd een beetje kaal en miste ik echt om iets leuks op te hangen zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte kaartjes of foto’s.

En dit is het gehele eindresultaat geworden. Een bureau waar ik veel van mijn spullen kwijt kan. Oh en dan vooral mijn bijna uit de hand gelopen verzameling van washi tape kan opbergen, haha. Nu ik ook pas weer ben begonnen aan een nieuwe Bullet Journal kan ik hier fijn werken en heb ik alles in handbereik liggen.

Geef een reactie